[Tizen Application-dev] [Tizen General] MIC fails with proxy settings

Wang, Kevin A kevin.a.wang at intel.com
Fri Nov 2 18:55:58 GMT 2012


Hi Vijay,

Thanks for reporting issue, could you help to file a bug at JIRA and describe the details steps and log for the issue there?
We will investigate it.

Here are the steps to create issue for mic:

1.       Access the JIRA: https://bugs.tizen.org

2.       Click '+ create issue'

3.       Select Projects: Development Tools

4.       Select Components: mic


Thanks again!
Kevin

From: general-bounces at lists.tizen.org [mailto:general-bounces at lists.tizen.org] On Behalf Of Vijay Zanvar
Sent: Friday, November 02, 2012 9:34 PM
To: application-dev at lists.tizen.org; general at lists.tizen.org
Subject: [Tizen General] MIC fails with proxy settings

The mic command fails due to wrong interpretation of proxy.  Generally, proxy settings are in the form:

http://user:password@proxy.com:8080

I have proxy variable set to following in /etc/mic/mic.conf:

proxy=http://USER:PASSWORD@proxy.com:8080

And the following command has failed for me:

$ sudo mic create raw tizen-min.ks
mic 0.14.1 (Ubuntu 12.04 precise)
Info: Retrieving repo metadata:
Info: Retrieving repomd.xml ... DONE

Info: Use detected arch i686.
Info: Refreshing repository: Tizen-main ...

Error <creator>: History:
 - [|] Error trying to read from 'http://download.tizen.org/releases/daily/2.0alpha/common/latest/repos/tizen-main/ia32/packages/?proxy=<USER>&proxyport=<PASSWORD at proxy.com<mailto:PASSWORD at proxy.com>>'
 - Download (curl) error for 'http://download.tizen.org/releases/daily/2.0alpha/common/latest/repos/tizen-main/ia32/packages/content?proxy=<USER>&proxyport=<PASSWORD at proxy.com<mailto:PASSWORD at proxy.com>>':
Error code: Unrecognized error
Error message: Empty reply from server

[|] Valid metadata not found at specified URL(s)


What has happened is this: mic considers everything before the first ":" as proxy and the rest as the port.  Therefore, in the above example, the operation failed since the proxy is set to "USER" and proxyport is set to "PASSWORD at proxy.com<mailto:PASSWORD at proxy.com>".  Interestingly, with same setting repomd.xml was successfully retrieved!  So why mic is failing ?

Best,
Vijay Zanvar



-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.tizen.org/pipermail/application-dev/attachments/20121102/3a04ea44/attachment.html>


More information about the Application-dev mailing list