[Dev] Tizen Build Using Yocto - bitbake error do

Anoop Babu babu.anoop at gmail.com
Wed Aug 6 12:18:04 GMT 2014


Dear Kevin,

I did a retry as suggested by you
bitbake rpm -c cleanall
bitbake rpm

Unfortunately I have hit the same issue. Attached is the log file, please
have a look.

Regards
Anoop

Best regards
     A.B
P Please think about the environment before printing this e-mail

*7 Switch off as you go | qAlways recycle | P Save a tree...please don't
print this e-mail unless you really need to.*


On Wed, Aug 6, 2014 at 12:57 PM, Kévin THIERRY <
kevin.thierry at open.eurogiciel.org> wrote:

> Hi Anoop,
>
>
> On 05/08/2014 18:46, Anoop Babu wrote:
>
>> Building tizen using yocto
>>
>> Host OS and architecture  - -Ubuntu SMP i686/ i386 GNU/Linux
>> Target architecture/BSP - iMX6 Sabre / meta-fsl-arm
>> The image you're trying to build - tizen-common-core-image-minimal-dev
>>
>> Build procedure followed is from
>> https://wiki.tizen.org/wiki/Build_Tizen_with_Yocto
>> but for imx6
>>
>> Fetch latest for all repos today.
>>
>> Also updated rpm code based for bashism issue
>> Replaced "export CCFLAGS+=" -fPIC "" with
>> "export CCFLAGS="${CCFLAGS} -fPIC "".
>>
>> attached is the rpm .inc files
>>
>>  Looking quickly at the logs you provided I suspect the error to be there:
>
>  checking for a Python interpreter with version >= 2.6...
>> python
>> checking for python... /home/sfm/YOCTO/build/tmp/
>> sysroots/i686-linux/usr/bin/python-native/python
>> checking for python version...
>> 2.7
>> checking for python platform...
>> linux2
>>
>> checking for python script directory...
>> Traceback (most recent call last):
>>
>>   File "<string>", line 22, in <module>
>>
>>   File "/home/sfm/YOCTO/build/tmp/sysroots/i686-linux/usr/lib/
>> python2.7/distutils/sysconfig.py", line 22, in <module>
>>
>> PREFIX = os.path.normpath(sys.prefix).replace( os.getenv("BUILD_SYS"),
>> os.getenv("HOST_SYS") )
>>
>> TypeError
>> :
>> expected a character buffer object
>>
>>
>> ${libdir}/python2.7/site-packages
>> checking for python extension module directory...
>> Traceback (most recent call last):
>>   File "<string>", line 22, in <module>
>>
>>   File "/home/sfm/YOCTO/build/tmp/sysroots/i686-linux/usr/lib/
>> python2.7/distutils/sysconfig.py", line 22, in <module>
>>     PREFIX = os.path.normpath(sys.prefix).replace(
>> os.getenv("BUILD_SYS"), os.getenv("HOST_SYS") )
>> TypeError: expected a character buffer object
>>
>> ${libdir}/python2.7/site-packages
>>
> That's weird because yesterday I encountered a similar issue but with
> ecryptfs-utils not rpm but didn't have time to investigate it. I just
> rebuilt rpm without issue. Anoop, can you please clean retry a clean rpm
> build ?
>
> bitbake rpm -c cleanall
> bitbake rpm
>
> Please, let us know if you don't have this issue anymore.
>
> Regards,
> Kevin
>
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.tizen.org/pipermail/dev/attachments/20140806/342fa060/attachment-0001.html>
-------------- next part --------------
A non-text attachment was scrubbed...
Name: log.do_compile.4598
Type: application/octet-stream
Size: 16073 bytes
Desc: not available
URL: <http://lists.tizen.org/pipermail/dev/attachments/20140806/342fa060/attachment-0001.obj>


More information about the Dev mailing list