[Dev] Porting Tizen to Samsung Artik

Paweł Wieczorek p.wieczorek2 at samsung.com
Fri May 13 13:25:12 GMT 2016


Hi Aleksander,

Unfortunately, we do not have this revision of Artik 10 to test 
Tizen:Common images on it. I believe our images probably could run on 
them as well, though.

Best regards,

Paweł Wieczorek
Samsung R&D Institute Poland
Samsung Electronics
p.wieczorek2 at samsung.com

On 12/05/16 16:26, Aleksander Kurczyk wrote:
> Hello Paweł,
>
> Thank you!
>
> Is this new snapshot compatible with the older Artik 10 version - 0.22?
>
> --
> Best regards,
> Aleksander Kurczyk
>
> czw., 12.05.2016 o 15:26 użytkownik Paweł Wieczorek 
> <p.wieczorek2 at samsung.com <mailto:p.wieczorek2 at samsung.com>> napisał:
>
>     Hi Aleksander, Jaehoon, Chanwoo, Raju,
>
>     I would like to let you know that Tizen 3.0 snapshots for Tizen:Common
>     profile are available for Artik 10 and Artik 5.
>
>     Currently, four Artik images are built:
>
>     * common-boot-armv7l-artik5,
>     * common-boot-armv7l-artik10,
>     * common-headless-3parts-armv7l-artik (generic: for both Artik 5
>     and 10),
>     * common-wayland-3parts-armv7l-artik (generic: for both Artik 5
>     and 10).
>
>     Best regards,
>     Paweł Wieczorek
>
>     On 29/12/15 03:16, Chanwoo Choi wrote:
>     > Hi Aleksander,
>     >
>     > On 2015년 12월 29일 11:12, Jaehoon Chung wrote:
>     >> CC'd Chanwoo.
>     >>
>     >> On 12/26/2015 10:23 PM, Aleksander Kurczyk wrote:
>     >>> Hello!
>     >>>
>     >>> I am one of the Samsung Artik 10 alpha testers. I am trying to
>     get Tizen working on my Artik 10 rev. 0.22 (the last alpha one). I
>     have found the manual on how to get it working on Tizen's wiki.
>     It's available here:
>     https://wiki.tizen.org/wiki/ARTIK_10_for_Tizen_3.0. Using those
>     instructions and attached files I have managed to compile the
>     kernel and during boot got the error message "Bad ARM magic".
>     >>>
>     >>> I had to fix the attached DTS file. In one line (109) there
>     was missing a semicolon while in another one (541) there was an
>     undeclared before constant "CLK_MOUT_EPLL". I have changed it to
>     "CLK_MAU_EPLL" because those constant is used in the next line.
>     Correct? I also had to change the size od modules.img image (to
>     32MiB) because the modules couldn't fit there.
>     >>>
>     >>> Can someone who also got the Samsung Artik 10 alpha board tell
>     me what am I doing wrong? Has it something to do with the DTS file
>     or maybe I am using wrong toolchain?
>     > You are right. The exynos5422-artik10.dts has the problem as you
>     mentioned.
>     > So, I fixed them. I added the semicolon in line 109 and push the
>     patch[1]
>     > to add the 'CLK_MOU_EPLL' clock as following:
>     > [1]
>     https://review.tizen.org/gerrit/gitweb?p=platform/kernel/linux-exynos.git;a=commit;h=fb5b25f81caa3e00766b841da4f18c05336ee59f
>     >
>     > After you pull the latest linux-exynos.git, the issue might be
>     not happened.
>     >
>     > Best Regards,
>     > Chanwoo Choi
>     >
>     > _______________________________________________
>     > Dev mailing list
>     > Dev at lists.tizen.org <mailto:Dev at lists.tizen.org>
>     > https://lists.tizen.org/listinfo/dev
>

-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.tizen.org/pipermail/dev/attachments/20160513/d6c4f65e/attachment.html>


More information about the Dev mailing list