<html>
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1">
<style type="text/css" style="display:none;"> P {margin-top:0;margin-bottom:0;} </style>
</head>
<body dir="ltr">
<div style="font-family:Calibri,Arial,Helvetica,sans-serif; font-size:12pt; color:rgb(0,0,0)">
</div>
<span>Hello!<br>
</span>
<div><br>
</div>
<div>We porting Tizen 4.0 "mobile" platform to Pico-Pi IMX8M devboard. We wrote several adaptation packages and now Tizen can start on this board with UI (unfortunately without graphics hw acceleration - we try to use Mesa still without success but this is
 another question) but  we have a big issue with software keyboard - it doesn't work. In "dlogutil" there are messages from keyboard when I tap on some input widget:
<br>
</div>
<div><br>
</div>
<div>D/IMMODULE(  943): wayland_imcontext.c: wayland_im_context_filter_event(3056) > [Mouse-up event] ctx : 0xaaaaf740cd00<br>
</div>
<div>E/IMMODULE(  943): wayland_imcontext.c: wayland_im_context_filter_event(3061) > Can't show IME because there is no focus. ctx : 0xaaaaf740cd00<br>
</div>
<div><br>
</div>
<div>We tried several Tizen 4.0 milestone releases: tizen-4.0-unified_20190306.1, tizen-4.0-unified_20180728.1 (both armv7l and aarch64 versions). Also we tried some Tizen 5 and new Tizen 5.5 releases (for armv7l). And each release have this issue with keyboard
 on our board but in emulator from Tizen Studio everything works as expected. <br>
</div>
<div><br>
</div>
<div>What can lead to this problem? Maybe we forgot some flag and just need to set it but where?
<br>
</div>
<div><br>
</div>
<div>Thank you,<br>
</div>
<span>Dmitry Dmitriev</span>
<div id="Signature">
<div style="font-size:12pt; color:#000000; background-color:#ffffff; font-family:Calibri,Arial,Helvetica,sans-serif">
</div>
</div>
</body>
</html>